UUTISKIRJE 1/2020
Terveiset toimitusjohtajalta
 
Hyvä asiakkaamme,

Suomessa vuoden 2020 alku on ollut monin tavoin haasteellinen erityisesti vientiteollisuudelle. Käydyt työehtosopimusneuvottelut ovat aiheuttaneet maassamme erilaisia työtaistelutoimia, ja nämä ovat heijastuneet Suomen alkuvuoden vientivolyymeihin. Valtiovarainministeriö on tekemässään julkaisussa ennustanut Suomen bruttokansantuotteen kasvun hiipuvan puoleen prosenttiin ja heikentymisen näkyvän erityisesti viennin kehityksessä.
 
Globaalisti markkinoita muokkaa muun muassa brexit, joka astui voimaan helmikuun alusta. Erosopimuksessa määritelty siirtymäkausi alkoi virallisesti 1.2.2020 ja nykytiedon mukaan se loppuu kuluvan vuoden lopussa. Siirtymäkauden aikana tavaroiden vapaa liikkuvuus EU:n ja Britannian välillä jatkuu, eikä tänä aikana tule muutoksia tulliselvitykseen tai Britanniaan matkustamiseen liittyen. Vuoden 2020 aikana Britannia ja EU keskustelevat kauppasuhteiden hoitamisesta siirtymäkauden päätyttyä. Tällä hetkellä tulevista muutoksista ei ole tarkempaa tietoa.

Yritysten on kuitenkin hyvä varautua sopimuksettomaan suhteeseen Iso-Britannian kanssa vuoden 2021 alusta lukien. Tätä silmällä pitäen Kuehne + Nagel investoi vahvasti digitaalisiin ratkaisuihin, jotka automatisoivat tullausmuodollisuuksia ja mahdollistavat jouhevan tavaroiden liikkumisen myös sopimuksettomassa tilanteessa. Olemme koonneet verkkosivuillemme tärkeitä tietoja brexitistä ja seuraamme säännöllisesti tilanteen edistymistä. 

Nopeasti leviävän koronaviruksen (2019-nCoV) vaikutukset näkyvät laajasti sekä asiakkaidemme että meidän arjessamme. 14.2.2020 mennessä tiedossa oli 65 247 vahvistettua koronavirukseen sairastunutta 28:ssa eri maassa ja raportoituja kuolonuhreja oli 1491. WHO on jo luokitellut koronan maailmanlaajuiseksi terveysuhaksi. Viruksen levitessä yhä laajemmille alueille sitä pyritään hallinnoimaan lisääntyvin matkustusrajoittein, kielloin sekä rahti- ja matkustusliikenteen peruutuksin. Yle raportoi rajuista vaikutuksista maailmantalouteen. Esimerkiksi valtava määrä tehtaita on suljettuina, mikä vaikuttaa nopeasti maailmanlaajuisiin toimitusketjuihin ja kaupan varastoihin. Nämä kaikki vaikeuttavat kokonaistilanteen hallintaa, ja normaalitilanteeseen palautuminen voi viedä pidemmän aikaa. Pyrimme löytämään vaihtoehtoisia kuljetusratkaisuja asiakkaillemme sekä tiedotamme tilanteen kehityksestä säännöllisesti paikallisilla ja globaaleilla verkkosivuillamme.

Vuotta 2020 leimaavat vahvasti myös vastuullisuusasiat ja uudet Incotermsit. Muun muassa näistä asioista tulet kuulemaan kevään asiakasseminaareissamme. Kierrämme kahden viikon aikana neljä paikkakuntaa samansisältöisin esityksin. Merkkaa päivät jo kalenteriisi, ilmoittautuminen aukeaa maaliskuussa.
  • Tampere 5.5.
  • Helsinki 6./7.5.
  • Oulu 13.5.
  • Rauma 14.5. 
 
Kaikesta turbulenssista huolimatta, mukavaa lähestyvää kevättä asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme!

Ystävällisin terveisin,
Hanna Korvenpää
toimitusjohtaja
Oy Kuehne + Nagel Ltd

Haluatko saada tarjouksen, tilata kuljetuksen tai tietää lisää palveluistamme? Soita 0201 611 611 tai lähetä meille viesti.
Meistä:
Kuehne + Nagel kuuluu maailman suurimpien logistiikan toimijoiden joukkoon työllistäen liki 82 000 työntekijää. Suomessa apunasi on 190 logistiikan ammattilaista kuudessa toimipisteessä. Palveluihimme kuuluvat meri-, lento-, juna- ja maantiekuljetukset. Tarjoamme myös kattavia logistiikan ja huolinnan kokonaisratkaisuja.

© Copyright Kuehne + Nagel 2019. Kaikki oikeudet pidätetään.