UUTISKIRJE 1/2020
Kuehne + Nagel mukaan YK:n Global Compact -ohjelmaan
Global Compact on Yhdistyneiden Kansakuntien aloite, jossa yritykset sitoutuvat toimimaan kymmenen ihmisoikeuksiin, työelämän standardeihin, ympäristöön ja korruption kitkemiseen liittyvän periaatteen mukaisesti.

Global Compact sai alkunsa vuonna 2001, ja kahdenkymmenen vuoden aikana ohjelmaan on liittynyt noin 10 000 yritystä ja 3 000 yhteisöä ympäri maailman. Kuehne + Nagel -konserni liittyi mukaan toimintaan vuoden 2020 alussa.
  

 
Global Compact -ohjelmassa mukana olevilla yrityksillä on velvollisuus raportoida YK:lle vuosittain seuraavien kymmenen vastuullisuusperiaatteen noudattamisesta.
 
 
Ihmisoikeudet
1. Yritysten tulee kunnioittaa ja tukea yleismaailmallisia ihmisoikeuksia.
2. Yritysten tulee huolehtia, etteivät ne ole osallisina ihmisoikeuksien loukkauksiin.
  
Työvoima
3. Yritysten tulee kunnioittaa ja tukea henkilöstön oikeuksia vapaaseen järjestäytymiseen sekä yhteisesti sovittuihin työehtoihin.
4. Yritysten tulee estää kaikenlainen pakkotyön käyttö.
5. Yritysten tulee luopua täysin lapsityövoiman käytöstä.
6. Yritysten tulee estää työvoiman syrjiminen.
 
Ympäristö
7. Yritysten tulee noudattaa varovaisuusperiaatetta ympäristöön vaikuttavien toimenpiteiden kohdalla.
8. Yritysten tulee tukea aloitteita, jotka edistävät suurempaa vastuullisuutta luonnonvaroja käytettäessä.
9. Yritysten tulee edistää ympäristöystävällisten teknologioiden kehittämistä ja käyttöönottoa.
 
Korruptio
10. Yritysten tulee työskennellä kaikkia korruption eri muotoja vastaan, mukaan lukien kiristys ja lahjonta.
 
 
Kuehne + Nagel Suomen henkilöstöpäällikkö Riikka Happonen on tyytyväinen, kun vastuullinen toimintamme on saanut taas uuden ulottuvuuden.
 
- Me Kuehne + Nagelilla olemme sitoutuneet ottamaan vastuullisuuden huomioon kaikessa toiminnassamme. Henkilöstökäytäntöjen kehittämisessä meitä tukevat eettiset toimintaohjeemme sekä vastikään Euroopan laajuisesti myönnetty Top Employer -sertifikaatti. Lisäksi olemme sitoutuneet kehittämään kuljetuspalvelujamme siten, että niiden ympäristövaikutukset olisivat mahdollisimman vähäiset.
 
 
Tutustu Net Zero Carbon -ympäristöohjelmaamme täältä ja vuoden 2018 vastuullisuusraporttiimme täältä.
   

Haluatko saada tarjouksen, tilata kuljetuksen tai tietää lisää palveluistamme? Soita 0201 611 611 tai lähetä meille viesti.
Meistä:
Kuehne + Nagel kuuluu maailman suurimpien logistiikan toimijoiden joukkoon työllistäen liki 82 000 työntekijää. Suomessa apunasi on 190 logistiikan ammattilaista kuudessa toimipisteessä. Palveluihimme kuuluvat meri-, lento, juna- ja maantiekuljetukset. Tarjoamme myös kattavia logistiikan ja huolinnan kokonaisratkaisuja.

© Copyright Kuehne + Nagel 2020. Kaikki oikeudet pidätetään.